Get Adobe Flash player

Biwak w Bartlu Wielkim

Biwaki w Bartlu Wielkim weszły już na stałe do naszej stowarzyszeniowej tradycji i cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem. Do tradycji weszło też szczególne menu, co roku nieco inne. Tego dnia (18 sierpnia) mieliśmy okazję rozkoszować się pysznie przyrządzonym indykiem w gruszkach  z kaszą gryczaną, sosem żurawinowo-borówkowym, wzbogacone  surówkami. Posiłek wyraźnie wszystkim przypadł do gustu, bo towarzystwo pałaszowało ze smakiem. Twórcą tego jedzonka był pan Krzysztof  Połom, który zebrał zasłużone gratulacje.

Posileni obiadkiem oddaliśmy się zabawie. Rozmowom i śmiechom nie było końca. W czasie naszych spotkań zawsze mamy sobie wiele do powiedzenia. Mieliśmy również okazję do tańca, do którego  przygrywała i podśpiewywała, zaprzyjaźniona z nami od dawna, p. Dorotka.

Pogoda dopisała, było ciepło, ale nieprzesadnie. Zresztą po posiłku wylegliśmy na powietrze i zostaliśmy tam już do końca.

Comments are closed.

Archiwa

Odwiedziny

Darmowy licznik odwiedzin